Siirry suoraan sisältöön

Kuka on Piia?

Kuva Heli Kärkkäinen / Fannyliina

Monipuoinen innostaja, innostuja ja oppija Pohjanmaalta

Olen Piia Hämäläinen (ent. Jylhä), reilu 40-vuotias liikunnanohjaaja-tradenomi-yrittäjä-innostuja. Kerrytin vahvan kokemuksen aiemmin vuosia asiakasrajapinnassa kaupan- sekä pankki- ja vakuutusalalla työskennellen. Juurieni lähtöpiste on kansanmusiikki- ja jäsenkorjauspitäjänäkin tunnettu Kaustinen, siellä pieni Jylhän kylä, jossa vanhemmillani oli maatila.

Ylioppilaslakin painoin päähäni Vetelin lukiossa keväällä 1999. Tämän jälkeen opinnot jatkuivat Jyväskylän ammattikorkeakoulussa liiketalouden parissa. Opintojen aikana muutin Joensuuhun, ja opiskelut jatkuivat Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa (nykyinen Karelia AMK). Valmistuin liiketalouden tradenomiksi ammattikorkeakoulusta joulukuussa 2002.

Ylivieskaan muutin alkuvuonna 2003, saatuani töitä uudesta Kärkkäisen isosta tavaratalosta urheiluosaston myyjänä. Eiryisesti mieleenpainuvaa oli olla osana tavaratalon avajaisponnisteluissa. Opin paljon urheiluvaate- ja urheiluvälinealasta innostavassa porukassa. Työt vaihtuivat hakiessani lisää haasteita, muun muassa kodintekniikan ja valaisinten pariin, ja nuorimman lapseni synnyttyä sain kokemusta myös maahantuontiyrityksen toiminnoissa mukana olemisesta. Pisin työkokemus minulle on kertynyt pankki- ja vakuutusalalla.

Sydämeni palo vei kuitenkin kohti liikunta-alaa ja opinnot Lapin AMK:ssa syksystä 2020 alkaen olivat silmiä avaavaa aikaa; pääsin vahvasti omien vahvuuksieni ytimeen ja mieluisan aihepiiriin pariin. Lisäsin kasvatustieteen perusopinnot mukaan opintoihini, työharjoittelut alakoululla sekä polkujuoksu- ja maastopyöräiytapahtumien järjestämisessä mukana toimiminen NUTS Oy:llä ovat opettaneet minulle paljon sekä antaneet uusia näkökulmia. Näiden ohessa olen Consultica Oy:n kansainvälisesti sertifioitu työ- ja oppimistyylien asiantuntija, ja olen päässyt ihmisten piilevän potentiaalin esiin tuomisen ja hyödyntämisen työkalujen pariin uskomattoman vaikuttavien WSA/TSA & LSA -analyysimenetelmien kautta.

Maalissa Kaldoaivi Ultra Trail 130km

Intohimoni kestävyysurheiluun on vienyt minut moniin kiinnostaviin ja rajojani koetteleviin tapahtumiin ja kokemuksia on kertynyt laajalti Suomessa ja muualla maailmalla, mm. Alppien ylitys maastopyörällä ja Utsojki-Nuorgam -välillä järjestettävä ultramatkan maastopyöräilytapahtuma Kaldoaivin erämaassa ovat säväyttäneet sieluani syvästi. Maastopyöräily, kestävyysjuoksu, polkujuoksu ja hiihto ovatkin olleet toimivia välineitä erityisesti itsetuntemukseni kasvattamisessa. Tällä hetkellä inspiraationi ja innostukseni sykkivät minulle niin rakkaan maastopyöräilyn lisääksi joogalle, liikkuvuus- ja dynaamiselle voimaharjoittelulle, kuten kahvakuulailulle.

Hyvää vastapainoa työlle ja urheilulle on onnistumisen riemua tarjoavat käsityöt monipuolisesti, sekä ehdottomasti piirtäminen ja kirjoittaminen – myös runot. Olen vahvasti intuitiivinen ihminen ja olenkin opetellut viime aikoina herkemmällä korvalla kuuntelemaan, mitä kehoni ja mieleni todella tarvitsevat.

Innostun tarinankerronnasta ja somemaailman mahdollisuuksista. Olen valmis oppimaan, innostumaan ja edelleen kehittymään yhä uudelleen. Intohimoni ja tekemisen palava tuleni löysi tien, kun perustin oman yritykseni Soihtu Coachingin huhtikuussa 2022. Haluan auttaa jokaista löytämään sen oman sisäisen tulen sytyttävän kipinän, ja keinot pysyvään hyvinvointiin. Olen löytänyt oman tieni, joka jatkuu yhä kiinnostavampana edelleen!

Ei oppi ojaan kaada…

  • Liikunnanohjaaja (AMK) 2023 Lapin AMK Rovaniemi
  • Tradenomi (liiketalous / elektronisen kaupankäynnin sv) 2002 Karelia AMK Joensuu
  • Maastopyöräilyn alkeisohjaaja (Suomen pyöräilynohjaajat ry) 10/2020
  • TaitoC-perustaitovalmentaja (2/2021)
  • LSA / WSA / TSA – kansanivälisesti sertifioitu oppimis-, työ- ja ohjaustyylien asiantuntija | master trainee – Consultica Oy (2022)
  • Ratkaisumyynnin ammattilaiseksi – valmennusohjelmakokonaisuus (OP myyntiakatemia & Trainer’s House) 2017
…mutta maastopyörällä se on joskus mahdollista!